Συμβουλές

Θεωρήσαμε καλό να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που είναι απαραίτητες εάν πρόκειται να αφήσετε τον τετράποδο σύντροφο σας σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο σκύλων:

  • Το σημαντικότερο είναι ο σκύλος σας να είναι πλήρως εμβολιασμένος ενώ θα πρέπει να έχει κάνει και τον ετήσιο εμβολιασμό.
  • Επίσης είναι αναγκαίο να έχει κάνει το εμβόλιο Pneumodog, ώστε να είναι καλυμμένο απέναντι στο βήχα των κυνοτροφείων γνωστό ως Kennel Cough.
  • Οφείλετε να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο ενημερωμένο με την κατάσταση της υγείας του σκύλου και να το παραδίδετε στο ξενοδοχείο για όσο καιρό ο σκύλος σας παραμένει εκεί.
  • Άσχετα με τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνει για τα εξωπαράσιτα κάθε ξενοδοχείο σκύλων, είναι καλό να έχετε πάρει και εσείς τα μέτρα σας, φορώντας στον σκύλο σας ένα ειδικό λουράκι ή εφαρμόζοντας την ειδική αμπούλα για τα τσιμπούρια και τους ψύλλους.
  • Αναφέρετε τις ιδιαιτερότητες στο φαγητό και τον ύπνο αλλά και ενημερώστε για οποιοδήποτε πάθηση ή περιστατικό που έχει σχέση με την υγεία του και δεν αναφέρετε στο βιβλιάριο υγείας.
  • Σε περιόδους υψηλής ζήτησης για φιλοξενία σκύλων, όπως οι διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα αλλά και κατά την θερινή περίοδο, προτιμήστε να τηλεφωνήσετε ή να επισκεφτείτε για να κλείσετε μια θέση για το σκυλάκι σας τουλάχιστον 15 μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που έχετε προγραμματίσει να φύγετε για τις διακοπές σας.
  • Σε όποια πανσιόν ή ξενοδοχείο σκύλων επιλέξετε να εμπιστευτείτε τον τετράποδο συντροφό σας, ζητήστε να δείτε την κρατική άδεια λειτουργίας της πανσιόν, μόνο οι νόμιμες πανσιόν ελέγχονται και έχουν πιστοποιηθεί οτι πληρούν τις προδιαγραφές για την φιλοξενεία σκύλων. Επιπρόσθετα ελέγξτε τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που παρέχονται από την πανσιόν με μια επίσκεψη πριν κάνετε την τελική σας επιλογή.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας φανούν χρήσιμες για να εξαλειφθούν τυχόν απρόοπτα που μπορεί να ταλαιπωρήσουν εσάς και τον πιστό σας φίλο.